Zpět na blog

Spojujeme síly s Delta Green a bezDodavatele

2024-08-07
Jan Sedloň

Spojení, které šetří náklady za energie!

 
Společně s partnery Delta Green a bezDodavatele jsme připravili speciální nabídku pro uživatele Infigy. Progresivní dodavatelé energie díky chytrému řízení nabízejí akční ceny na výkup a prodej enegie. O důvod víc doporučit Infigy svým klientům a snížit náklady na energie. O jaké výhody se jedná?

Delta Green

Delta Green je na trhu od roku 2010. Dodávají a vykupují elektřinu za spotové ceny a jako první dokázali, že na stabilizaci elektrizační soustavy se mohou podílet i domácnosti.
Náš partner Delta Green si připravil pro uživatele Infigy tento akční tarif. Není nic snadnějšího, než vyzkoušet nové možnosti obchodování energie.
notion image
 

bezDodavatele

Firma bezDodavatele je průkopníkem reálných a transparentních cen energií. Dodává a vykupuje elektřinu za spotové ceny a navíc garantuje, že dodaná energie je 100% zelená.
A jakou nabídku pro uživatele Infigy máme od bezDodavatele?
notion image

Chytrým řízením lze obejít plánované zvýšení poplatků obchodníků: Energetika a fotovoltaické elektrárny v 21. století

V posledních letech došlo k výraznému nárůstu domácností využívajících fotovoltaické elektrárny. Tento trend však přináší nové výzvy a náklady pro dodavatele energií.

Řízení odchylky

Odchylka je rozdíl mezi předpokládanou a skutečnou spotřebou nebo výrobou elektřiny. Pro obchodníky je odhad spotřeby fotovoltaických elektráren obtížný, protože výroba elektřiny z obnovitelných zdrojů je proměnlivá. V praxi obchodníci nakupují energii pro své portfolio na každou čtvrthodinu a za přesnost odhadu zodpovídají. Nepřesná předpověď počasí může způsobit výrazné odchylky, které je třeba kompenzovat pomocí Služeb výkonové rovnováhy (SVR). Tyto služby jsou však nákladné, a proto obchodníci zavádějí dodatečné poplatky pro majitele fotovoltaických elektráren.

Chytré řízení Infigy

Chytré řízení energie je klíčové pro optimalizaci nákladů a zvýšení efektivity fotovoltaických systémů. Jedním z nejpokročilejších systémů na trhu je řídicí systém Infigy, moderní regulační systém energetických zařízení vyvíjený a vyráběný v České republice. Tento systém integruje fotovoltaiku, baterie, bojler, tepelné čerpadlo a další zařízení do jednoho celku, který je schopen řídit podle fotovoltaiky nebo spotových cen s ohledem na komfort uživatele. Infigy využívá přesný datový model se strojovým učením, který na základě historických dat, aktuálního stavu zařízení, předpovědi počasí, spotových cen a uživatelského nastavení predikuje energetické potřeby následujícího dne. Chytré řízení je vhodné i pro fotovoltaiky, které nevyužívají spotové obchodování. Uživatel do tohoto řízení nemusí vůbec zasahovat. Systém dokáže předpovědět, zda si objekt vystačí s vlastní energií či nikoliv, a jeho prioritou je vždy akumulace energie z fotovoltaiky a až následně nákup nebo prodej energie podle spotových cen.

Hledáte více informací? Kontaktujte přímo naše partnery přes chytré energie!

Kouknout na Delta Green a bezDodavatele.
 
Máte čas? Mrkněte na video s Lukášem a Jirkou!
Video preview